close
FILTERS
Prijs expand_less
Type oprijplaat expand_less
Alle opties
Oprijplaat Hoogteverschil expand_less
Alle opties
Oprijplaat Laadvermogen expand_less
Alle opties

Aluminium oprijplaten

In onze webshop bieden wij een uitgebreide keuze aan oprijplaten van 300 kg tot en met 26.600 kg draagvermogen aan. Het maakt niet uit of het gaat om het laden van zware voertuigen, transportvoertuigen of om grote bouwmachines op aanhangwagens. Wij bieden met onze oprijplaten oplossingen voor alle mogelijke laad en overbruggingsproblemen.

207 producten
Meest verkocht arrow_drop_down
Vanaf  € 2.319,81
Vanaf  € 1147,-
Vanaf  € 2.613,84
Vanaf  € 803,-
Vanaf  € 1.656,01
Vanaf  € 724,-
Vanaf  € 1.947,13
Vanaf  € 893,-
Vanaf  € 2.262,22
Vanaf  € 1157,-

Staat de gewenste oprijplaat er niet tussen? Wij kunnen ook voorzien in speciaal op maat gemaakt rijplaten voor een oplossing op maat. Neem contact met ons op. We zijn telefonisch bereikbaar via 0320-262071 of mail naar info@alurijplaten.nl.

Superlicht assortiment aluminium oprijplaten

De oprijplaten uit het Superlicht Assortiment zijn uitermate geschikt voor het laden van zware machines tot een eigen gewicht van 2.000 kg. De oprijplaten zijn voorzien van een speciaal antislipprofiel en hebben een veiligheidsvoorziening om afglijden van de oprijplaat te voorkomen.

Standaard aluminium oprijplaat

De standaard oprijplaten van het Superlicht assortiment kunt u gebruiken voor diverse doeleinden. Of het nu bouw, ambacht of industrie is. U kunt deze oprijplaten gebruiken tot een draagvermogen van 2.000 kg.

Baytec assortiment aluminium oprijplaten

Het handelsmerk van de Baytec oprijplaten is de open oprijplaat met op regelmatige afstanden gelaste rijvlakken (broodjes). Hierdoor is de constructie lichter met gelijkblijvende stabiliteit en het verhoogt de grip van de banden op de plaat. Dankzij deze ruimtes zijn de oprijplaten ook makkelijk schoon te maken en te tillen.

Voor sommige modellen is het mogelijk om als optie te kiezen voor een veiligheidsklep. Dit voorkomt afglijden. Hier zijn eventueel ook aanpassing in mogelijk om deze veiligheidsklep passend te maken op uw aanhangwagen, trailer of laadbak. Neemt u voor de mogelijkheden contact met ons op. De veiligheids klep steekt tussen de achterzijde en het opengeklapte achterbord van de aanhangwagen.

Baytec compacte aluminium oprijplaten

Mauderer biedt met zijn speciaal ontworpen stijlprofielen, voor de ''DO'', ''KO'' en ''BO'' serie, rijplaten aan die voldoen aan de speciale eisen en maten van de verschillende aanhangwagen modellen. Lagere stijlhoogtes zijn noodzakelijk, waardoor de oprijplaten ook in zeer kleine laadbakken van aanhangwagens past. De partities van de rijvlakken zijn op afstand gelast. Daardoor ontstaat er een geringer gewicht. Het gesloten stijlprofiel zorgt voor maximale stabiliteit en comfort. Probleemloos reinigen, eenvoudig te hanteren en een betere grip van de wielen op de oprijplaten zijn andere voordelen van de Mauderer laadtechniek.

Baytec aluminium oprijplaten met rand

Het handelsmerk van de Baytec oprijplaten is de open oprijplaat met op regelmatige afstanden gelaste rijvlakken. Hierdoor is de constructie lichter met gelijkblijvende stabiliteit en het verhoogt de grip van de banden op de rijplaat. De oprijplaten zijn dankzij deze tussenruimtes gemakkelijk te reinigen en eenvoudig te hanteren. De oprijplaten zijn serieel uitgerust met een bevestigingsmogelijkheid voor een aanbrenging van een afglijzekering. Deze optie is bij de betreffende oprijplaten aangegeven bij de productomschrijving.

Baytec aluminium oprijplaten zonder rand

Baytec oprijplaten zonder stootrand bieden maximale flexibiliteit. Deze oprijplaten beschikken over een groter rijoppervlak dan oprijplaten met een stootrand. Daardoor zijn BO-oprijplaten ook geschikt voor bouwmachines met brede banden of rupsvoertuigen. Bovendien kunnen deze laadbruggen met bovenliggende rijoppervlakte zonder problemen door voertuigen met lage ashoogte gebruikt worden. naast de seriële bevestigingsmogelijkheid kunt u bij sommige modellen ook kiezen voor alternatieve bevestigingsmogelijkheden. Bij de productomschrijving is dit dan aangegeven.

Opklapbare aluminium oprijplaten

Als ruimtebesparend alternatief biedt Mauderer een omvangrijk assortiment aan opklapbare oprijplaten aan. Dankzij de stabiele aluminium scharnieren in het midden van de plaat wordt de totale lengte van de oprijplaat tot de helft gereduceerd. Hierdoor zijn de oprijplaten tot een compacte eenheid opklapbaar en makkelijk in een auto of op de aanhanger op te bergen. Een standaard geboorde opening maakt het mogelijk de oprijplaten vast te zetten en zo eventueel wegglijden te voorkomen.

Standaard aluminium oprijkleppen

Moeizaam laden en lossen van zware machines, kleine voertuigen, zwaar materiaal en gereedschap behoort met deze oprijkleppen tot het verleden. De begaanbare oprijkleppen zijn speciaal ontwikkeld voor het laden en lossen van materiaal in de bouw, ambacht en industrie. In vergelijking met andere oprijlaadsystemen bieden de oprijkleppen van Mauderer een groot voordeel. Dankzij het lichtmetaal aluminium zijn alle laadbruggen licht van gewicht en kunnen hierdoor makkelijk worden ingezet en getransporteerd. In de standaarduitvoering worden de oprijkleppen met gripprofiel geproduceerd en kunnen daarnaast gewenst met een speciaal hoogwaardig antisliplaag geleverd worden.

Standaard aluminium supergrip oprijklep

Met de Supergrip oprijplaten behoudt u de optimale grip. Het supergrip aluminium profiel zorgt voor de meest optimale antislip. Zelfs sterk bevuilde banden of rupsen bieden op deze oprijplaten voldoende houvast. Bovendien kunnen deze oprijplaten eenvoudig worden gereinigd. Modder valt eenvoudig door de open rijvlakken door. De extra lange oprijtong (206 mm) garandeert een veilig opleggen van de oprijplaat op een aanhangwagen. De totale hoogte van de zijbalken is 60 mm.

XO assortiment aluminium oprijplaten voor zware voertuigen

Als u grote bouwmachines met stalen rupsen wilt laden zijn de XO oprijplaten en kleppen zeer geschikt. Deze hebben een draagkracht tot 26 ton. Speciaal voor graafmachines met stalen rupsen is het gesloten ,,rijvlakkenprofiel'' de ideale laadhulp. De aluminium oprijplaten zijn dankzij hun minimale gewicht juist bij het transport en gebruik van zware voertuigen, in de ruimste zin van het woord, daadwerkelijk een duidelijke verlichting, in vergelijking met zware staalconstructies. Om de juiste lengte te bepalen kunt u de formule '3,5 x de oprijhoogte' toepassen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerst van nieuwe aanbiedingen. U
kunt zich natuurlijk op elk moment afmelden.

Vergelijken