Type oprijplaat Laadvermogen oprijplaat
Hoogteverschil oprijplaat
Lengte oprijplaat

Zware oprijplaten

Om zwaar materieel in en uit te laden of te verplaatsen, zijn onze zware oprijplaten een onmisbaar hulpmiddel. Met zware oprijplaten overbrugt u de ruimte tussen de laadruimte en de grond, zodat u op een veilige en snelle wijze uw graafmachine of voertuig met rupsen in- en uitlaadt. Zo hoeft u niet meer te takelen of te tillen, wat veel mankracht en extra werk scheelt. Bovendien draagt dit bij aan een veiliger werkproces.

Bij Alurijplaten koopt u uitsluitend zware oprijplaten die zijn vervaardigd van hoogwaardig aluminium, wat betekent dat ze lager van gewicht zijn dan staal, maar toch makkelijk gelijkwaardige belasting aankunnen. Op deze pagina vindt u onze rijplaten die zijn gebouwd voor het stevige werk en leest u meer over de kenmerken van onze zware oprijplaten. Bestel ze gemakkelijk en snel via onze webshop.

De kenmerken van zware oprijplaten

Geen klus is te zwaar voor onze heavy duty oprijplaten. Met een maximaal draagvermogen tot wel 26.600 kilogram haalt u een hulpmiddel in huis waarmee u zelfs de zwaarste machines kunt in- en uitladen. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen met rupsen van staal of rubber, heftrucks en graafmachines. Het grote draagvermogen maakt onze zware oprijplaten zeer geschikt voor de bouw- en logistieksector. Bent u op zoek naar de juiste zware oprijplaten? Let dan op de volgende kenmerken:

Kies de juiste lengte

Voor de juiste lengte van uw zware oprijplaten maakt u een simpele berekening. Hiervoor meet u eerst de oprijhoogte van de laadruimte op. Deze hoogte vermenigvuldigt u met 3,5. Bijvoorbeeld: als de oprijhoogte van uw oplegger 1 meter is, heeft u een set oprijplaten van 3,5 meter lang nodig. Op die manier heeft u altijd een normale oprijhoek die niet te steil of flauw is.

Welke breedte heeft u nodig?

De optimale breedte van uw zware oprijplaten heeft natuurlijk te maken met de breedte van de wielen of rupsbanden van het materieel dat u wilt op, in- en uitladen. Normaal gesproken doet u er verstandig aan om te zorgen voor een bredere oprijplaat, zodat er ruimte is om te manoeuvreren. Een bredere rijplaat is dus ook veiliger. Daarnaast dient u erop te letten dat sommige zware oprijplaten in ons assortiment een minimale breedte vereisen van de wielen of rupsen. Dat is nodig omdat dan de druk over de breedte verdeeld wordt, waardoor er minder piekbelasting plaatsvindt en de plaat niet gaat uitwalsen naar buiten. Maar dit geldt alleen voor de XOL serie van 60,5cm breed die tot het maximum wordt belast.

Het gewicht van onze zware oprijplaten

Het gewicht van onze zware oprijplaten hangt af van de lengte en breedte van de rijplaten. De zwaarste heavy duty oprijplaat weeg 130 kilogram. Voor zware oprijplaten met gewichtsbesparing bekijkt u onze Baytec (B en BO serie) oprijplaten. Deze platen bestaan uit afzonderlijk gelaste onderdelen, met een lager gewicht als gevolg. De oprijplaten vallen echter wel lager uit in draagvermogen, maar dat is in veel gevallen geen prioriteit, terwijl lengte en eigengewicht wel een issue zijn.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste oprijplaten?

Komt u er niet uit welke zware oprijplaten geschikt zijn voor uw materieel en doeleinden? We helpen u graag verder met het vinden van het juiste product. U neemt contact met ons op door te bellen naar 0320 262 071 of een mail te sturen naar info@alurijplaten.nl. U kunt onze rijplaten ook komen bekijken in onze showroom in Lelystad. Onze experts bespreken graag de mogelijkheden met u.

Zware oprijplaten op maat?

Het kan voorkomen dat er binnen ons normale assortiment geen zware oprijplaten zijn die volledig aan uw eisen voldoen. Als dat zo is maakt Alurijplaten.nl uw oprijplaten speciaal op maat. Wilt u weten wat dat kost? Vraag een offerte aan voor zware oprijplaten op maat en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Zware oprijplaten kopen

Zware oprijplaten koopt u gemakkelijk en snel bij Alurijplaten. Aan de hand van de handige filter krijgt u een overzicht van de oprijplaten die passen bij uw wensen, inclusief de levertijd en voorraad. Vervolgens doorloopt u de volgende stappen:


- Voeg de oprijplaten toe aan uw winkelmand.
- Ga verder met bestellen. Kies het aantal rijplaten, de leveringsoptie en de betaalmethode.
- Vul uw persoonlijke gegevens in en klik op bestellen.
- U navigeert nu naar de betaalomgeving waar u uw zware oprijplaten kunt betalen.
- Heeft u betaald? Dan ontvangt u een bestelbevestiging met de verwachte leverdatum.

 

Overbrug iedere hoogte

Met de zware oprijplaten van Alurijplaten overbrugt u snel en effectief de hoogte tussen de grond en laadruimte. Dankzij de hoge belastbaarheid kunt u op een veilige wijze de zwaarste voertuigen gemakkelijk in- en uitladen, zonder dat er een takel of hijskraan aan te pas hoeft te komen. Deze oprijplaten zorgen dus voor een effectievere en veiligere werksituatie tijdens het laden en lossen van uw materieel.

Draagvermogen tot 26.600 kg. | Zware apparatuur | Maximaal draagvermogen

Aluminium oprijplaten met een draagvermogen tot 26.600 kilogram: het XO-assortiment is ideaal voor grote machines en zware appratuur. Door het draagvermogen zijn deze oprijplaten zeer geschikt voor voertuigen uit de bouw- en logistieksector, zoals graafmachines en heftrucks. Voertuigen met stalen rupsen, rubber rupsen en luchtbanden zijn door het gesloten rijvlakkenprofiel van de XO-oprijplaten eenvoudig te laden en te lossen.

De aluminium oprijplaten zijn dankzij hun minimale gewicht eenvoudig mee te nemen. Door het gesloten vlakkenprofiel en het uitzonderlijke draagvermogen zijn deze oprijplaten flexibel in te zetten. Hierdoor heeft u geen zware stalen platen meer nodig: voor zowel lichte als zware toepassingen bieden de aluminium oprijplaten uit het XO-assortiment de ideale oplossing.

- De XOS types zijn 400 mm breed
- De XOM types zijn 455 mm breed
- De XOL types zijn 605 mm breed

De benodigde lengte van de oprijplaten kunt u berekenen door de gewenste oprijhoogte te vermenigvuldigen met 3,5. Bij gebruik van een buisoplegger adviseren wij oprijplaten te gebruiken die 110 millimeter langer zijn (oprijhoogte x 3,5 + 110 mm). Bel voor advies of antwoord op uw vragen naar 0320 262 071 of vul het contactformulier in.

Bekijk ook onze andere producten

Naast ons grote assortiment aluminium zware oprijplaten vindt u bij Alurijplaten diverse andere oplossingen voor het verplaatsen van machines, materiaal en personen. Bekijk bijvoorbeeld onze brugplaten en loopplaten, voor het overbruggen van een greppel voor personen en licht materieel. Of neem een kijkje bij onze overrijbruggen of flexiramps, die het vervoer van machines over een zachte ondergrond mogelijk maken.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over onze zware oprijplaten of over een ander item in ons assortiment? Onze specialisten helpen u graag verder. U kunt bellen naar 0320 262 071 of een mail sturen naar info@alurijplaten.nl.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerst van nieuwe aanbiedingen. U kunt zich natuurlijk op elk moment afmelden.

© 2014-2017 Alurijplaten.nl | Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW | KvK Nr: 39041272 | BTW Nr: NL009206061B02